Startpagina.

  Welkom op de website van BMPA (Belgian Music Publishers Association), de Belgische belangenvereniging van muziekuitgevers.

  BMPA (voorheen ook gekend als KVBM of Musicpublishers.be) groepeert de belangrijkste muziekuitgevers van Belgiƫ. Zowel de internationale gekende majors als vele independents zijn lid van onze vereniging. Zij vertegenwoordigen zowel het internationale als lokale repertoire in alle mogelijke genres (lichte muziek, jazz, klassieke muziek).

  BMPA volgt aandachtig de steeds evoluerende wereld van de muziekrechten en in het bijzonder de auteursrechten. Het auteursrecht staat meer en meer onder druk. BMPA ijvert voor het behoud van het auteursrecht, zijn praktische uitwerking en zij verdedigt de economische belangen van haar leden-uitgevers.

  De leidraad in haar werking is het steeds benadrukken van de waarde van muziek en het vrijwaren van de rechten van alle rechthebbenden.

  BMPA centraliseert ook alle belangrijke informatie voor haar leden. Zij is ook een bevoorrechte gesprekspartner van SABAM, de Belgische beheersvennootschap van auteurs en uitgevers. Alle leden van BMPA zijn aangesloten bij SABAM die voor een groot deel instaat voor de inning en verdeling van de auteursrechten in Belgiƫ. Meer dan 60% van het zakencijfer van SABAM wordt uitgekeerd aan de uitgevers, die voor bepaalde territoria ook instaan voor het incasseren van de rechten van de auteurs.

  BMPA is lid van ICMP (International Confederation of Music Publishers), het international uitgeversplatform dat op een meer globale manier instaat voor de creatieve en economische belangen van haar leden.